Categories Modne novosti

PAKIRAMO KOVČEGE ZA FIRENCU jer se otvorio novi Gucci muzej koji svi morate posjetiti

Gucci9

Ako ste unazad nekoliko mjeseci posjetili Firencu i bili odlučni u namjeri da obiđete muzej modne kuće Gucci, niste imali previše sreće.

Gucci7

Naime, muzej koji se nalazi u Palazzo della Mercanzia, povijesnoj palači iz 14. stoljeća smještenoj u centru grada, neko je vrijeme bio zatvoren zbog preuređenja te su mnogi zainteresirani s nestrpljenjem iščekivali koji će koncept Gucci ondje ponuditi.

Gucci8

Danas, kada je poznata talijanska kuća otkrila detalje preuređenja, možemo sa sigurnošću reći da nitko neće biti razočaran promjenama.

Gucci11

Naime, Gucci Museo postao je Gucci Garden, a kao i mnoge kreativne stvari iz Guccija, i ova je nastala pod budnim okom dizajnera Alessandra Michelea. Gucci Garden opisuje se kao ‘čaroban trgovački svemir’, koji je prostorno podijeljen u nekoliko kategorija.

Gucci12Za početak, tu je Gucci Garden Galleria, koja predstavlja šest izložbenih soba s postavom odjeće i modnih dodataka iz  arhivskih i aktualnih Gucci kolekcija, kuriranih od strane kritičarke Marie Luise Frise.

Gucci10

Onda je tu Gucci Osteria da Massimo Bottura, restoran čiji chef posjeduje tri Michelinove zvjezdice. A za kraj, ovdje ćete pronaći i dućan u stilu bazara, u kojem se mogu pronaći jedinstveni i unikatni Gucci komadi. Gucci Garden za javnost je otvorio svoja vrata danas, 10. siječnja, a ulaz u ovu galeriju na nekoliko katova stoji 8 eura. Polovica iznosa karte (4 eura) automatski se donira za restauracijske projekte diljem Firence, pa odlučite li se za obilazak ove muzejske galerije, i sami ćete doprinijeti još boljem naličju kultnog renesansnog grada. Više o muzeju saznajte ovdje.

Gucci6

IZVOR: JOURNAL.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu