Categories Modne novosti

HOĆE LI ANNU WINTOUR zamijeniti muškarac?

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Iako se o njoj godinama priča doista svašta, Anna Wintour jedna je od najmoćnijih žena modnog biznisa, a na poziciju glavne urednice američkog “Voguea” došla je prije nevjerojatnih 30 godina.

No kako se šuška, Anna planira otići s tog mjesta ovog ljeta iako je tvrtka Condé Nast pod kojom je “Vogue” oštro opovrgnula sve glasine. Međutim, još glasnija šuškanja su ta da na njezino mjesto stiže Edward Enninful, urednik britanskog “Voguea” koji je na toj poziciji zamijenio Alexandru Shulman nakon 25 godina.

Podsjetimo, Edward je ovu laskavu poziciju preuzeo u travnju 2017. godine, nakon što je iskustvo stjecao uređivanjem časopisa “i-D” i “W Magazine”, a već je prvom naslovnicom pokazao kako je ozbiljno shvatio svoj novi posao.

Naime, stavljanjem nebijele i problematične manekenke Adwoa Aboah na naslovnicu, Edward je pokazao kako ne misli šutjeti o problemu rasne diskriminacije u modnom svijetu, što je svijet dočekao s oduševljenjem.

Uz to, Edward ima i poveću listu celebrity prijatelja, zbog čega je vrlo utjecajan pa njegov izbor nimalo ne čudi, kao ni činjenica da bi veliku Annu mogao zamijeniti takav netko.

Anna bi navodno trebala napustiti ovu poziciju nakon vjenčanja svoj kćeri Bee Shaffer koja će se tada udati za redatelja Francesca Carrozzinija, sina preminule urednice talijanskog “Voguea” i Annine bliske prijateljice France Sozzani.

Tijekom svoje karijere Anna je promijenila svijet modnih editorijala, a pomogla je i velikim imenima poput Marca Jacobsa i Alexandera McQueena da se probiju iako Alexandra nosi titulu najuspješnije “Vogue” urednice svih vremena zbog odlične prodaje. A hoće li Edward preuzeti i njezino mjesto, ostaje nam pričekati pa vidjeti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu