Categories Modne vijesti

LOREDANA BAHORIĆ predstavlja novu kampanju za kultni brend “Charlie design”

Napraviti univerzalnu modnu priču samo u crnoj boji, a da nas istovremeno razoruža snagom likovnog jezika, nije nimalo jednostavno. Charlijeva kampanja kao da pršti bojama, međutim, radi se samo o nijansama i teksturama crne.

Fotografija Charlie design hr.

Modni rukopis bazira se na čistoći geometrijskih formi, eksperimentalnim materijalima, pojedinim ručno završenim elementima te vješto izbalansiranim volumenima.

Fotografija Charlie design hr.

Vizuali djeluju moćno i istovremeno su snažni i prozračni, na trenutke gotovo da gube monokromnost i djeluju živo. Crna boja, koja to zapravo nije, pretvara se iz transparentne i profinjene u tamnu i nedokučivu, mat se izmjenjuje sa sjajnim, krzno s prozirnim. Tvrdnja da je “u crnoj boji sve sadržano” nije mogla naći jasniju modnu priču.

Fotografija Charlie design hr.

Lori svoju estetiku već godinama gradi na kontrastima, spajanju neočekivanih materijala i multifunkcionalnosti, njezini komadi nemaju dnevni ili večernji predznak i to je ovdje najjasnije vidljivo.

Fotografija Charlie design hr.

Bogatstvo tekstura u funkciji je nadomještaja boje pa umjetno krzno, ručno rezana koža s perforacijama, svileni organdij, gruba vuna i nakit s drvenim elementima grade magičnu zimsku priču.

Ne trebate biti modni insajder da biste znali kako Lori ništa ne prepušta slučaju i da Mare stoji iza apsolutno moćnih fotografija.

Fotografija Charlie design hr.

Ipak, ovakav spoj i sinergiju dvoje vrhunskih kreativaca teško je naći, i to ne samo na hrvatskoj modnoj sceni. Sinergija je gotovo opipljiva i svaka nova suradnja Charlie / Milin znači i novo pomicanje granica.

Fotografija Charlie design hr.

Mare Milin o snimanju kampanje: „Ja uvijek na početku snimanja s Lori malo “lutam”. Malo, kažem… jer tu je cijeli štender robe koja se stihijski pojavila u tjedan dana. Nikad nisam srela dizajnericu koja zaokruženu kolekciju toliko lako i brzo stvori… Nježni vulkan. I tako, krenem i pitam se što učiniti da bude “novo… drukčije”, a oko mene crnina i geometrija, metri i metri nosive geometrije. Rješenje se, dodatno potaknuto mogućnostima kamere srednjeg formata, nameće samo: kvadrat! Modna se fotografija u principu ne radi u formi kvadrata, kao takav se ne prilagođava formi časopisa… ali kad radiš fotografije  za Charlie, razmišljaš “izvan kutije” i nađeš se u kvadratu.

Rezultat: 30 kvadrata za 30 dobrih godina. Moj Fashion Award za Loredanu!“

Fotografije: Mare Milin
Asistent Fotografa: Milan Krkač
Šminka: Simona Antonović
Kosa: Salon Sasha
Model: Zita Nakić _ Talia Model
Asistenti _ Ana šunjić  Marta Križaj

Fotografija Charlie design hr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu