Categories Modne vijesti

HRVATSKA DIZAJNERICA Loreta Gudelj oduševila je goste tjedna mode u Ljubljani

Hrvatska dizajnerica Loreta Gudelj s brandom Loré otvorila je ovosezonski Ljubljana Fashion Week, te predstavila novu aktualnu kolekciju  Perú / Los Andes. Kao i u ranijim kolekcijama Loré koristi tradicionalne etnografske motive Hispanske Amerike koje interpretira u suvremenom kontekstu mode.

Glavna inspiracija ove kolekcije je Peru i peruanski dio andinske regije koja obuhvaća naslijeđe i manufakturu Inka. Loré brend karakterističan je po korištenju ručno izrađenih materijala, te je dizajnerica ovaj put surađivala s izvornim  peruanskim tkaljama koji su izradile raznobojne vezene trake koje su upotpunile izvorni dojam kolekcije.

Upotrebljeni materijali uključuju izvornu ručno bojanu vunu vicuñe i alpake, ručno tkane vunene šalove koje je za Loré u skladu s motivima Perua, istkala tkalja Ivna Matičec, te premium materijale poput merino i moher vune, kašmira, viskoze, svilenog pliša, taft svile, rustičnog samta i nekoliko varijacija debljeg i tanjeg trapera.

Vuna alpake, specifična za Ande ima specifičnu rustičnu teksturu koja je dizajnerici poslužila kao središnji motiv kolekcije, te je izradila odjevne prijedloge za zimu koji uključuju predimenzionirane kapute i jakne, kratke vunene jakne, kombinezone, različite modele hlača, haljina i košulja i dugih večernjih haljina koje su zaključile reviju. Lookove su upotpunile cipele iz Mass Hrvatska.

Modeli: Immortal Model Management Slovenia
MUA: Accademia Del Make Up
Hair: MIČ Styling
Fotografije s revije: Jure Makovec

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu