Categories Trendovi & savjeti

DOZNAJTE KAKO prati i održavati odjeću sa šljokicama nakon blagdanskih zabava

Slikovni rezultat za glitter clothes
Jeste li i vi 2018. godinu dočekali u šljokicama? Njegujte ih pažljivo kako biste dočekale i iduću sezonu

Odjeća sa šljokicama nikad ne izlazi iz mode, barem kad je riječ o zimskom razdoblju punom zabava na kojima želimo zablistati poput djevojaka s holivudske A-liste.

Ako ste i vi Novu godinu dočekali odjeveni u šljokice, vjerujemo da ste bili zvijezda zabave, ali i da ste sada na stotinu muka jer ne znate kako oprati glamurozan komad odjeće koji se ne može samo tako baciti u perlicu rublja.

Odjeću sa šljokicama i blistavim detaljima smatraju jednokratnom zbog bojazni da će se pri pranju raspasti pa donosimo savjete za održavanje ovakvih komada koji će vas razuvjeriti i pomoći vam da s predivne suknje ili haljine izvučete miris dima i znoja te ružne mrlje od vina.

Odvojite dovoljno vremena

Martha Stewart jednom je izjavila da su šljokasti komadi odjeće dive koje žive u vašem ormaru pa ih tako trebate i tretirati. Ako ne možete odvojiti pola sata za njegu glamuroznih šljokica, ostavite taj posao za sutra.

Prvo se riješite mrlja

Šljokice s odjeće i detalje u obliku dragog kamenja najbolje je očistiti mekanom, vlažnom krpom, nježnim pokretima. Nemojte snažno trljati, ako ne želite izazvati opadanje okruglih komadića metala koji vašoj haljini daju taj seksi, svečani štih.

Pokušajte ispraviti svinute šljokice

Ako su plastične, lagano ih zagrijte sušilom za kosu, zatim izravnajte noktom i pritisnite težom knjigom na barem sat vremena.

Lavor i šljokice vole se javno

Blistave odjevne komade ni u kojem slučaju nemojte prati u perlici, čak ni ako ih namjeravate staviti u posebnu vrećicu za pranje. Napunite lavor mlakom vodom s nekoliko kapljica deterdženta, a zatim pustite haljinu, hlače ili suknju da ‘slobodno plivaju’ i namaču se dvadesetak minuta. Pažljivo i temeljito isperite hladnom vodom. Nemojte pretjerivati s deterdžentom jer ćete ga teško izvući iz tkanine.

Budite pažljivi pri sušenju

Nemojte koristiti kvačice niti ostavljati ovakve odjevne komade na hladnoći. Sušite ih u stanu, lijepo položene preko stalka za sušenje.

Zbogom do sljedeće sezone

Ako šljokičastu haljinu samo ubacite u ormar s ostalom odjećom, oštetit ćete nježne komade koji će stradati pod grubim rubovima šljokica. Svjetlucavu odjeću pohranite u platnene vrećice ili barem omotajte mekanom pamučnom tkaninom, a zatim pažljivo položite u dio ormara koji rijetko koristite. Ako imate dovoljno mjesta, možete ju objesiti i na vješalicu, a zatim zaštititi pamučnom navlakom ili majicom.

Slikovni rezultat za glitter clothes

IZVOR:GLORIA.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu