Categories Modni savjeti

ČESTO NOSITE TRAPERICE? Evo situacija kada je to jednostavno nedopustivo i nadasve nekulturno

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Vjenčanje. Traperice biste trebali ostaviti u ormaru kada idete na vjenčanja. Prema bontonu, ovo pravilo smijemo prekršiti isključivo ako su mladenci ti koji žele maksimalno ležeran dress code za svoje vjenčanje i odobrili su nošenje traperica.

Sprovod i bdijenje. Iako je to opće poznato, ne škodi ponoviti da traperice nisu primjerena odjeća za ovako ozbiljne situacije u kojima moramo pokazati poštovanje prema pokojniku i njegovoj obitelji. Jedan od načina iskazivanja poštovanja jest i odijevanje u skladu s tradicijom koja nalaže odjevne komade u tamnim bojama, osim ako obitelj pokojnika ne izrazi drukčiju želju.

Upoznavanje s obitelji svog partnera. Prvo upoznavanje s roditeljima ili drugim članovima partnerove obitelji uvijek nam stvara mali stres, jer se želimo predstaviti u najboljem svjetlu. Iako svi modni znalci znaju da traperice uz dobar styling itekako mogu izgledati i bolje od haljine, veća je vjerojatnost da ćete najbolji mogući dojam ipak ostaviti u elegantnijim odjevnim komadima poput hlača “na crtu” ili haljine.

Razgovor za posao. Tijekom razgovora s potencijalnim poslodavcem trebate izgledati profesionalno, čak i kada je u pitanju ležernije radno okruženje.

Sve situacije, tj. mjesta koja zahtijevaju formalni dress code. Kazališta, umjetničke galerije, svečane večere… Prema pravilima bontona, ova mjesta i prigode nalažu biranje elegantnijih odjevnih komada. Kako to izgleda kada namjerno ne poštujete dress code pokazao je Kanye West, koji je na opće neodobravanje modnih stručnjaka za Met Galu odabrao poderane traperice.

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

IZVOR: zadovoljna.dnevnik.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu