Categories Seks i jad

SEKS I JAD: Exting

SEKS I JAD KOLUMNA6

Evo, da se malo obrazujemo… Exting iliti ex-ting je kad se napiješ k’o krava i onda šalješ poruke svojoj bivšoj djevojci ili svom bivšem dečku jer ti se u tom trenu to čini kao genijalna ideja. Tako barem kaže Google, a Google sve zna, osim ono kaj ne zna, a ono kaj ne zna vjerojatno ne znam ni ja. Uglavnom, donedavno nisam niti znala da postoji ovaj termin. Znala sam cijeli proces koji spomenuti termin podrazumijeva, i to iz prve ruke, ali nisam znala da postoji i naziv za to. I onda me moja draga prijateljica prosvijetlila…

Nedavno je moja draga Brunhilda bila na fateu. Ne, ne zove se stvarno Brunhilda, al’ dosta mi je ovih super cool sexy imena tipa Mia, Lana, Tea, Đurđa… Nek’ se za promjenu netko zove i Brunhilda. E da, tko ne zna što je fate, neka pročita u jednoj od mojih prijašnjih kolumni. A može i jednostavno nastaviti živjeti u neznanju, poprilično sam sigurna da ovo pitanje neće biti u “Najslabijoj karici”! Kako stvari nisu baš išle onako kako je ona zamišljala ili kako bi bilo koja normalna osoba zamislila, nakon podosta popijenih pića, odlučila je Brunhilda da je sada pravo vrijeme da pošalje svom bivšem dečku poruku.
Vjerojatno se pitate što je to ponukalo Brunhildu da se javi bivšem dečku dok je na fateu s novim likom, kojega ćemo za potrebe ove priče nazvati Emilio. Pa recimo to ovako, Emilio je nakon dolaska u jedan od kafića susreo svoje prijatelje, ostavio Brunhlidu u njihovom društvu i otišao se upucavati drugoj! Nazvat ćemo je Gertruda, jer je Gertruda više seksi ime od Brunhilde, pa da opravdamo Emiliov postupak. Za slučaj da i dalje ne znate što je fate, reći ću vam samo ovo, fate NE podrazumijeva upucavanje drugim ženama dok ste na dateu s nekom ženom. Ni u jednom paralelnom svemiru! Niti u jednom!

No, vratimo se mi na poruku. Bila je vrlo jednostavna i glasila je: “Mrzim te!” Poprilično sam sigurna kako Brunhilda ne mrzi svog Bivšeg, jer Bivši je super lik kojem nikad ne bi palo na pamet da se upucava drugoj dok je na fateu s Brunhildom. Međutim, nije znala kako iskaliti svoj bijes upućen Emiliju, tom nadasve divnom muškarcu, iako, da se mene pita, ja ga ne bih ni nazvala muškarcem, nekako mi je to uvreda za muški rod. Tako je Brunhilda odlučila poslati poruku. Najbolja stvar u cijeloj priči jest to što je Brunhilda zaboravila da je poslala tu poruku, pa kad je došla doma, legla u krevet i pogledala na Whatsapp, vidjela je kako je gospodin Bivši na samom vrhu njezinih dopisivanja. A onda je alkohol nagnao Brunhildin mozak na razmišljanje u sljedećem smjeru: “Vau, vidi Bivši mi se javio! Pa kako to prije nisam vidjela? Nema veze što je fate bio katastrofa, tu je poruka od Bivšeg! :)” I tako “uđe” ona u razgovor, kad ono, ima što za vidjeti. Bivši joj je poslao poruku koja je glasila: “Mrzim te!” Da, da, tako je Brunhildin mozak to protumačio! Kao da cijela večer nije bila dovoljno katastrofalna, sad ju je još dočekala i takva poruka od Bivšeg. Čudo jedno kako naš mozak funkcionira, a kako tek funkcionira kad dolijemo malo alkohola, ma divota! Pa mu je Brunhilda lijepo odgovorila: “Mrzim i ja tebe, jako te mrzim!!!”

Idući dan, nakon što mi je ispričala kako se lijepo dopisivala sama sa sobom, mislila sam da me zeza, al’ imala je čvrste dokaze. Bivši je isprva bio malo tužan zbog silne “mržnje” koju mu je Brunhilda uputila, ali sve mu je postalo kristalno jasno kad mu je rekla da si je malo popila. I znate što je bilo nakon toga? Nastavili su se dopisivati, riješili neke nedorečene stvari i pomirili su se. Da, da, Brunhilda i Bivši su vam bolji nego Esmeralda i Jose Armando, ili Juan Carlos, ili kako se već zvao. A i Bivši je otišao kod javnog bilježnika i promijenio ime, tako da se više ne zove Bivši.

Eto, da se cijela priča nije dogodila, ja, a i vi, možda nikad ne bi saznali za pojam exting, a Bivši bi i dalje bio Bivši. Poanta priče jest: “Napijte se i šaljite bivšima poruke!” Šalim se, to nikako nije poanta!

Drage moje, koliko puta ste se probudile i nakon burne pijane noći pogledale na mobitel i shvatile da na njemu imate poruku iliti poruke za koje biste se na prvu zaklele kako ih vi niste napisale. Onda, kad se film polako počinje odvrtati, shvatite da je ta divna tvorevina vašeg uma djelo. Zatim trljate oči i molite Boga da tu poruku zapravo niste poslale. Eh, pada mrak na oči, u poslanim porukama je… Onda se nadate da je bivši nije dobio… Ali izvješće je tu. Požalite na trenutak što imate uključenu opciju izvješća, jer trenutno bi bilo ljepše živjeti u neznanju i vjerovati kako poruka nije stigla. A tu su još danas i sve divote moderne tehnologije poput Whatsappa i Vibera, pa možete i vidjeti je li bivši pročitao poruku. I baš kad sve pokušate potisnuti i zaboraviti, javlja se bivši. E sad se treba suočiti s problemom…

Svima nam se to dogodilo i sve je to normalno. Sve je to normalno dok je normalno. A znate kad to nije normalno? Kad gnjavite svoje bivše i stalno im šaljete poruke, ili kad imaju nekoliko propuštenih poziva od vas, usred noći, jer ste se vi napili i tako unedogled! E onda to nije normalno i sigurna sam da neće završiti kao romantična priča Brunhilde i Pabla.
Za sve Bivše koji su promijenili ime i za sve bivše kojima to nije trenutno ime, već trajno nepromjenjivo stanje!
Pusa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu