Categories Business

Shaping Futures i u 2018. godini nastavlja mijenjati živote mladih kreativaca

“Shaping Futures” znakovito je ime projekta koji posljednjih 10 godina mlade kreativce u nepovoljnijoj situaciji, uvodi u svijet frizerskih vještina i kreativnosti kroz besplatnu edukaciju mentoriranu od strane vrhunskih frizerskih stručnjaka. Dvotjedna edukacija za mlade je srednjoškolce svojevrsna nadogradnja praktičnog znanja koje su usvojili kroz svoje formalno obrazovanje te sjajna prilika da nauče sve finese svog budućeg zanimanja: kako dočekati klijenta, kako oprati kosu i ošišati je, koji omjer boja koristiti kod koje pigmentacije, kako nanositi boju češljem… Svi troškovi edukacije su podmireni, a profesionalna oprema kojom se služe u radu s frizerskim stručnjacima, ostaje u njihovom trajnom vlasništvu. Nakon dvotjedne edukacije, mlade frizerske nade imaju priliku pokazati usvojene vještine pred roditeljima, prijateljima, ali i zainteresiranim Schwarzkopf Professional salonima, u kojima nerijetko pronađu i svoj drugi dom – zaposlenje iz snova.

Do sada je kroz ovaj humanitarni projekt, koji se odvija pod okriljem Fritz Henkel Stiftung zaklade, prošlo više od 2.000 mladih kreativaca od kojih većina danas radi u prestižnim frizerskim salonima ili imaju vlastite obrte. U posljednjih pet godina, hrvatski tim ispratio je gotovo 100 sjajnih srednjoškolaca od kojih se većina trenutno zaposlila.

Lovro Šprajc, mladi frizer iz Samobora, jedan je od prvih polaznika “Shaping Futuresa”, a sudjelovanje u ovom hvalevrijednom projektu doslovno je promijenilo njegov život. “Prije tri godine bio sam polaznik ovog divnog projekta kroz koji sam iznimno puno naučio. “Shaping Futures” za mene je bio motivacija za višegodišnji rad i trud koji se itekako isplatio. Naime, danas sam ponosni edukator na ASK Akademiji što mi iznimno puno znači. Smatram to svojevrsnom potvrdom svog znanja koje svakodnevno nadograđujem i rado dijelim s drugima, baš kao što su prije tri godine, drugi stručnjaci dijelili sa mnom”, izjava je koja najbolje opisuje viziju projekta “Shaping Futures”, a ona je usmjerena na mijenjanje života mladih kreativaca.

Više informacija o projektu možete pronaći na www.fritz-henkel-stiftung.de/de/,  www.schwarzkopfpro.com i www.henkel.com/press

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu