Prvi rođendan brazilske gastronomske atrakcije

by | 23 rujna, 2016

Najveća atrakcija brazilskog restorana Rodizio do Brasil zasigurno je rodizio – tradicionalan način posluživanja hrane s churrasco žara, koji možete jesti po načelu all you can eat. Meso, povrće ili morski specijaliteti nabodeni na mačevima polako se peku iznad vatre, poslužuju na sabljama i doslovno tope u ustima.

Za pripremu novih kulinarskih recepata sa žara tu je rođendansku večer bio zadužen chef Hallan Jones Ferrari, koji je sve oduševio svojim specijalitetima – goveđim vratom koji se peče oko pet sati, a dodaje mu se jedino sol, zatim goveđim odreskom s paprom te piletinom, koja se zajedno s paprikom marinirala 24 sata.

„Član ove Rodizio do Brasil obitelji postao sam prije tjedan dana i zajedno ćemo pokušati biti još bolji. Jako volim svoj posao, on je cijeli moj život. Svakom komadu mesa pristupam s jednakom strašću i to je jedina tajna, jednostavno moraš voljeti to što radiš“, rekao je chef Hallan Jones Ferrari.

„Hrana i atmosfera u ovom restoranu su sjajni, oduševljena sam! Sviđa mi se to što dolazi u slijedovima, tako da imaš priliku sve isprobati, a onda bi mogao još jednom ponoviti. Plesačice su prekrasne, sve je šareno i veselo, baš kako i zamišljam Brazil“, rekla je glumica Mirna Medaković.

„Hrana je izvrsna, a atmosfera luda i vesela. Oduvijek sam imala želju otići u Brazil, a evo sad je Brazil došao u Zagreb“, oduševljeno je rekla pjevačica Ivana Banfić.

Uz više od 10 vrsta mesa u Rodizio do Brasilu, na raspolaganju vam je i bogat izbor priloga i salata s izdašnog buffet bara koji se također mogu jesti u neograničenim količinama, te deserti poput ananasa pečenog na žaru ili pohanih banana.

Sve prisutne zabavljale su i uz zarazne latino ritmove na ples mamile samba plesačice, a započela je i vrijedna nagradna igra koja traje do 15. siječnja, u sklopu koje dvoje sretnika mogu otputovati u daleki i egzotični Brazil. Sve što trebate jest uslikati selfie u restoranu, obavezno napisati #putujuBrasil2 te čekati objavljivanje pobjednika.