Categories Business

Patite li od inkontinencije?

Ne mogu više izdržati, ni sekunde. Moram odmah mokriti ili će se dogoditi ono najgore.“ Poznato? Koliko često ste se našli u ovakvoj situaciji? Možda vam se dogodilo da vam je prilikom kihanja, kašljanja, smijanja ili neke fizičke aktivnosti nekontrolirano popustio mjehur? Navedeni scenariji opisuju problem urinarne inkontinencije, neugodnog stanja koje se manifestira nekontroliranim ispuštanjem mokraće.

Ako se niste susreli s problemom inkontinencije, doista se možete smatrati sretnom osobom. Naime, u Hrvatskoj, od otprilike 4,496,869 ljudi, njih 214,923 ima simptom urinarne inkontinencije. Premda inkontinencija pogađa sve dobne i spolne skupine, ovaj zdravstveni problem češće pogađa žene. Razlog tome je fizičke prirode – mokraćna cijev kod žena znatno je kraća nego kod muškaraca, a drugi mogući uzroci mogu biti trudnoća, porođaj koji utječe na mišiće zdjeličnog dna ili pak menopauza. Posljedično tome svaka četvrta žena u aktivnoj dobi između 35. i 45. godine života susreće se s nekim oblikom nekontroliranog mokrenja.

Postoji nekoliko glavnih vrsta urinarne inkontinencije, a to su inkontinencija uzrokovana stresom, hiperaktivni mjehur, miješana inkontinencija, preljevna inkontinencija, refleksna inkontinencija i funkcionalna inkontinencija. Osim što predstavlja zdravstveni problem, inkontinencija znatno utječe na kvalitetu života – oboljeli nerijetko zbog osjećaja srama i stida odbijaju razgovarati o tome, smanjuju ili izbjegavaju socijalne kontakte, a nemogućnost kontroliranja ispuštanja mokraće nevjerojatno otežava svakodnevne životne situacije poput tjelovježbe, smijanja, kihanja za vrijeme prehlade i slično.

Inkontinencija nije problem koji se događa isključivo nekom drugom, stoga je važno imati pomoć pri ruci. Neki od najvećih problema koji izaziva inkontinencija su stalni osjećaj vlažnosti koji je prisutan tijekom cijelog dana te neugodan miris mokraće. No, gotovo uvijek je prisutan i nelagodan osjećaj nesigurnosti jer žena zapravo nikada ne zna kada neće moći kontrolirati mjehur. Žene nerijetko smatraju kako je nevoljno otjecanje mokraće sasvim normalno te da tu situaciju treba prihvatiti, a u želji da si pomognu koriste klasične uloške koji nisu prikladni. U tom slučaju idealan izbor su specijalizirani ulošci za inkontinenciju koji će pružit tako željenu i potrebnu zaštitu i diskreciju. Upravo to nudi Seni Lady, poznata linija vrlo diskretnih proizvoda za inkontinenciju. Dostupni u čak sedam veličina, ulošci su anatomski oblikovani, spriječavaju neugodne mirise, ne sadrže lateks, prate pokrete tijela i savršeno prijanjaju na donje rublje. Seni Lady ulošci su prozračni i omogućuju koži da diše, a odjeći da ostane suha.

Pružajući sigurnu zaštitu za laganu i umjerenu inkontinenciju, Seni Lady ulošci omogućuju aktivan život i bezbrižnost unatoč urinarnim problemima. S pojačanom moći upijanja, zaštitom od neugodnih mirisa i specijalnim distribucijskim slojem Seni Lady pružit će maksimalnu diskreciju, u svakom trenutku.

Seni Lady ulošci dostupni su u svim Bauerfeind specijaliziranim prodavaonicama medicinskih pomagla.

Više informacija: www.bauerfeind.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu