Categories Business

Omiljeni umjetnik iz svijeta mode prilagođava klasična remek-djela Instagram generaciji

Digitalni umjetnik Hey Reilly dao je novi izgled tradicionalnim djelima Van Gogha, Botticellija i Da Vincija, prilagodivši ih u potpunosti digitalnoj generaciji. Koristeći novi Samsung Galaxy Note 10+, ovaj modni dizajner i ilustrator stvorio je digitalnu kolekciju remek djela pod nazivom Mobile Masterpieces. Ova kolekcija prilagođena je publici 21. stoljeća, a oživljava brojne europske umjetnine među kojima je i Veemerova „Djevojka sa bisernom naušnicom“.

Ovo je prvi put da Hey Reilly koristi pametni telefon za stvaranje i dijeljenje svojih kultnih djela. Kako bi svoja remek-djela podijelio široj publici, Reilly društvene mreže koristi kao galeriju koja inspirira fanove i potiče ih na razmišljanje, kako o samoj umjetnosti tako i o kreativnim alatima na dohvat ruke. Samsung Galaxy Note 10+ korišten je tijekom cijelog kreativnog procesa – od pronalaska inspiracije, snimanja i fotografiranja do uređivanja i dijeljenja gotovih umjetničkih dijela. Također, iskorištene su sve prednosti ovog pametnog telefona, poput S Pen olovke, vrhunske kamere, AR Doodle funkcije, profesionalnog softvera za uređivanje video sadržaja, snažne baterije i do 1TB interne memorije.

Društvene mreže pokreću nove načine stvaranja, dijeljenja i konzumiranja umjetnosti. Činjenica da je hashtag #art na Instagramu korišten više od 334 milijuna puta u 2019. godini pokazuje kako je ova društvena mreža omiljena među ljubiteljima umjetnosti diljem svijeta. Čak 80 posto kolekcionara umjetnina Instagram koristi kako bi otkrili nove umjetnike, dok 75 posto ovdje nalazi radove koje žele kupiti.

Digitalna remek-djela umjetnika uključuju: Selfie Portret, Damu s mops-žabom, Zagonetni osmijeh, Djevojku s crvenim nosom i Veneru osmijeha. Sva djela od sada se mogu preuzeti na Samsung online zajednici umjetnika Galaxy PENUP.

Selfie portret

Koristeći neviđenu preciznost S Pen olovke, kao i Air Actions funkciju, Hey Reilly je spojio svoj selfie s kultnom slikom poznatog postimpresionista. Pomoću alata AR Doodle, proširena stvarnost sada se može izravno skicirati u sliku, pretvarajući je u pokretnu sliku.

Dama s Mops-žabom

Kako bi obilježio 500. obljetnicu smrti Leonarda da Vincija, Hey Reilly je pomoću značajke Motion Portrait oživio prepoznatljivu Damu s hermelinom, čija se originalna verzija nalazi u Nacionalnoj galeriji u Krakowu. Dio ovog djela pretvorio je u mopsa, pasminu poznatu po tome što je čovjeku vjeran prijatelj.

Zagonetni osmijeh

Najfotografiranije umjetničko djelo 21. stoljeća doživjelo je svojevrsni makeover i to zahvaljujući naprednim značajkama S Pen olovke.

Djevojka s crvenim nosom

Umjetnikov poznati i tajanstveni izraz lica sa slike “oživljen” je pomoću Note10+ multimedijskih značajki za uređivanje videa.

Venera uz osmijehe

Hey Reilly je ovoj božici ljubavi i ljepote dao ironičan i moderan izgled, koristeći S Pen olovku i Lasso alat za rezanje i izradu kolaža.

„Moj Instagram profil je poput galerije – prostor pun pozitivne energije u kojem dijelim svoje radove kao umjetnik, modni i grafički dizajner. To znači da se stalno moram prilagođavati i razvijati svojia djela, kreativni proces i inspiraciju kako bi i dalje mogao stvarati iznimne sadržaje. Note10 + oslobodio me monitora i miša i pomogao mi da cijeli proces dosegne višu razinu. Humor je oduvijek bitan dio moje umjetnosti i ako ovaj niz djela nekoga potakne na smijeh, makar na nekoliko sekundi, ja ću biti sretan čovjek.“, ističe Hey Reilly.

„Galaxy Note omiljen je među korisnicima jer kombinira moćne značajke performansi i produktivnosti s jedinstvenim značajkama koje potiču kreativnost i inovativnost. Ovo partnerstvo proširuje mogućnosti novog Note10 + uređaja, omogućujući korisnicima stvaranje i dijeljenje – gdje god se nalaze“, istaknuo je Pavle Zobundžija, direktor odjela telekomunikacija Samsung Electronics regije Adriatic.

Više informacija o projektu možete pronaći ovdje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu