Categories Business

NOVO: 4711 Acqua Colonia Myrrh & Kumquat – Saffron & Iris

Nanijeti, duboko udahnuti, osjećati se sjajno – i uroniti u razne mirisne svjetove! Asortiman kolonjskih voda 4711 Acqua Colonia od kolovoza 2018. bit će nadopunjen dvjema izrazito punim novim mirisnim varijantama, koje će upotpuniti kolekciju od osam postojećih, jedinstvenih kolonjskih voda. Svaki pojedinačni miris kombinira dva kontrastna sastojka, koji u skladnoj međusobnoj igri razvijaju svoju mirisnu dražesnost. Kako je već uobičajeno za kuću mirisa 4711, u fokusu nalazi se djelovanje kompozicija: svi mirisi linije 4711 Acqua Colonia imaju aromaterapeutsko djelovanje na tijelo i dušu!

Dok su se dosadašnje kolonjske voda linije Acqua Colonia isticale prije svega citrusno-aromatskim mirisom, 4711 Acqua Colonia Myrrh & Kumquat i 4711 Acqua Colonia Saffron & Iris sadržavaju cvjetne i egzotično-začinjene note. Toplina i blagost novih kompozicija daju im posebnu puninu. Mirisi se elegantno razvijaju na koži i na taj način kolonjskim vodama daju potpuno novi štih. Lagana gornja nota, tipična za kolonjske vode, zadržana je i u ovim mirisima, ali je nadopunjena posebnom puninom.

Dimasto-balzamična nota smirne uhvaćena je u snažnu međusobnu igru s voćnošću kumkvata. Kontrast balzamične začinjenosti i slatkaste svježine harmonizira i daje spokoj.

Dragocjeno eterično ulje smirne ekstrahira se parnom destilacijom iz osunčane smole grmolikog drveta koje raste u istočnim dijelovima Afrike. Grmovi kumkvata potječu iz Azije, a sa sobom donose čak tri zanimljive mirisne nijanse: svojih malih, miomirisnih cvjetova, gorkasto-slatkaste pulpe plodova i gorke kore.

Ova kompozicija spaja puderaste mirisne note plemenitog irisa i aromatsku začinjenost šafrana. To su dva posebno vrijedna sastojaka, koja se međusobno baršunasto sjedinjuju te, zahvaljujući svojim nježnim mirisima, pomažu razbistriti um. Kombinacija topline i blagosti pruža opuštanje.

Šafran je biljka iz porodice perunikovki, iz čijih se ljubičastih cvjetova vade niti koje se koriste kao aromatski, mirisni začin. Šafran, poznate i kao „crveno zlato“, bere se isključivo ručno. Ova biljka spada u najskuplje začine na svijetu. Intenzivno mirisno ulje irisa nakon dugotrajnog razdoblja sazrijevanja od do pet godina složenim se postupkom ekstrahira iz korijena biljke. Radi se o jednom od najdragocjenijih ulja našeg doba!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu