Categories Business

I OVE GODINE SMO NA VIDIKOVCU PJEVALI I PLESALI UZ “TKO PJEVA ZLO NE MISLI”

Ovog vikenda je na maksimirskom Vidikovcu još jednom održan Tko pjeva zlo ne misli festival, dvodnevni festival kojim smo odali počast najvoljenijem hrvatskom filmu svih vremena. Vratili smo se u vrijeme građanskog predratnog Zagreba 30-ih godina, i to u svim njegovim elementima – glazbi, modi, stilu, hrani i piću…

Posjetitelji su uživali u zelenilu Maksimira te predivnom pogledu Vidikovca uz hladno piće i odabrane specijalitete u starozagrebačkom štihu, poput štrukli ili ajngemahteca.

U dva dana bogatog programa svatko je pronašao ponešto za sebe jer je festival i ove godine nudio prave glazbene poslastice. Subota je započela nastupom Puhačkog orkestra ZET-a, a zatim koncertom Kristijana Beluhan i Ajngemahtec kvartetom kojima se u jednom trenutku na pozornici pridružila i legendarna Mirjana Bohanec – Vidović te zajedno s Beluhanom otpjevala kultni klasik „Ja ljubim“, koji je do suza dirnuo publiku.

Nakon njih nastupili su i popularni Swingersi, deveteročlani bend iz Zagreba koji predvodi Robert Mareković, a svoje nastupe baziraju na tradiciji swinga, jivea, mamba i rock´n´rolla i koji su još zatoplili atmosferu i rasplesali sve prisutne.

Nedjelja je bila rezervirana za Promenadni ansambl i kao šećer na kraju Jimmy Stanić & Sexy Boysi, koji su izvodili domaće i strane jazz standarde.

Projekcija filma Tko pjeva zlo ne misli bila je rezervirana samo za subotu, ali zbog velikog interesa posjetitelja, održala se i u nedjelju 10. lipnja te time na najugodniji i najljepši način privela vikend kraju.

Tako je završio još jedan Tko pjeva zlo ne misli festival, koji je očito Zagrepčanima posebno drag, a sudeći po pozitivnim reakcijama posjetitelja, željno se iščekuje i sljedeće godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu